Muutoksia

Mr Bean katsoo ulos ikkunasta ja odottaa auringon nousevan. Olin tänään itse Papua ja aurinkoa nopeampi. Lähdin aamulla kävelylle ennen auringonnousua ja siksi myös ennen kuin Papu ehti liikahtaakaan. Hän  heiluttaa lannettaan ja keikistelee päätään aurinkokennoakun voimalla. Vielä kuukausi sitten Papua ei ollut ikkunalla, vielä kuukausi sitten moni muukin asia oli toisin elämänpiirissäni.

Joulukuun alussa entinen läppärini alkoi jumittua. Korjausyritysten jälkeen joulu, tai kuka sen takana onkaan, ymmärsi kirjata lahjalistalle uuden tietokoneen. Samoin kävi kännykälleni. Näiden kahden uuden teknisen työvälineen ajaminen arkikäyttöön ei käynyt minulta nopeasti. Annoin joulun mennä, samoin uudenvuoden. Vasta sitten olin valmis muutoksiin.

Olin suunnitellut koko syksyn vanhan facebook-tilini  ja oman blogisivun avaamista.  Facebookissa olivat viimeiset päivitykset lähes neljän vuoden takaa. Ensimmäisiä ”mitä mietit” -sanoja solmiessani tuntui oudolta, kun ne asettuivat siistiin jonoon edellisten vuosia sitten päivättyjen ajatusten kanssa. Joukossa oli myös viestejä rajan takaa, ystäviltä, jotka eivät enää kirjaa facebookia tästä todellisuudesta.

Joulu toi minulle myös uudet kulkuvälineet, sauvat. Istumatyöläisenä ja kökötystä harjoittavana (kotoistettu sana meditaatiolle) tuo ite-urheilu on saanut lantionseudun aukeamaan ja veren liikkumaan päästä varpaisiin. Sauvakävely tosin on siitä hankalaa, ettei ipadiä voi vaivattomasti kuskata kävelylenkeillä, mitä olin tottunut tähän asti tekemään. Nyt sen korvaa  pojaltani saama käytetty iphone. Aiempi samsungini jäi eläkkeelle. Nyt minulla on mahdollisuus siis kuvien ottamiseen ja lähettämiseen kännykällä.

Teknisten muutosten lisäksi työtilani on muuttunut. Mieheni rakensi minulle lahjaksi ergonomisen työtilan ylempänä olevine erillisnäyttöineen. Minulla on siis uusitut olosuhteet kirjoittamiselle. Ne vaikuttavat  jokapäiväiseen elämääni mahdollistaen aiempaa paremmin kirjoittamisen. Olen onnekas.

Tähän blogisivuun hain pitkään alaotsikkoa sille, mitä blogini tulisi sisältämään. Miten yhdistää muutamalla nasevalla sanalla se, mitä elämästäni kirjaan? Ajatuksia ja kirjoituksia kirjoittamisesta, luonnosta, merestä, uskonnoista, uskontotieteestä, väitöskirjanteosta, arjen havainnoista, shamanismista, runoudesta. Annan tämän blogin muotoutua itseni näköiseksi kirjoitus kirjoitukselta. Sisällön jätän tulevien tietäväksi.

Papu on nyt hiljaa, katsoo puutarhaan. Samoin itse, läheisteni kanssa aikaa viettäneenä joulun ajan työtauossa, katson ulos elämänpiiriini ja ihmettelen sitä.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s